Het idee voor SV Nucleus is ontstaan op 28 maart 2014 in het conferentiecentrum van CORPUS in Oegstgeest. Op deze datum werd het Lab Technology Event gegeven waar diverse sprekers vertellen over ontwikkelingen binnen het laboratoriumonderzoek. Hier mochten een aantal studenten van HS Leiden naar toe. Waaronder drie studenten die later de drie originele oprichters van SV Nucleus zouden worden: Daphne Dieduksman, Merel van Dijke en Sander Keizer. Tijdens de pauze raakten deze studenten aan de praat met iemand van de stichting Bio Science Park die hen er op wees hoe jammer het eigenlijk was dat de studenten les kregen midden in het Bio Science Park, maar dat er eigenlijk nauwelijks contact was tussen de school en de bedrijven eromheen. Dit gesprek zorgde voor het idee om een studievereniging te beginnen. Dit was het zaadje dat in hun hoofden werd gepland en is uitgegroeid tot het huidige Nucleus.

 

Bestuur 2017-2018

Matias Pesman

Voorzitter

Mijn naam is Matias Pesman en voor het studiejaar 2017-2018 vervulde ik de eervolle functie als vierde voorzitter van SV Nucleus. Met deze functie leid ik het bestuur tijdens het jaar en ben ik de eindverantwoordelijke voor de studievereniging en haar leden. Zelf studeer ik chemie met als specialisatie organische synthese. Dit jaar zal ik veel tijd besteden aan het managen van deze fantastische groep om geweldige borrels, lezingen en studie gerelateerde activiteiten te organiseren. Ik kijk er heel erg naar uit om jullie allemaal te zien op de komende activiteiten!

 

 

Secretaris

Marc Gijzel

Ik ben Marc Gijzel en ik was de secretaris van het studiejaar 2017-2018. Ik ben tweedejaars biologie en medisch laboratoriumonderzoek student. Ik zorg ervoor dat het ledenbestand, de drive en de mail netjes bijgehouden worden. Als oorspronkelijke Zeeuw, vind ik het leuk om te zeilen. Daarnaast vind ik het gezellig om af en toe een biertje te doen met vrienden. Ik hoop je te zien op één van onze borrels, activiteiten, lezingen of gewoon op de hogeschool.

 

 

Penningmeester

Fabian Goldsack

Mijn naam is Fabian Goldsack, ik was penningmeester van studievereniging Nucleus in het leerjaar 2017-2018. Ik ben een tweedejaars student chemie. Als penningmeester zorg ik ervoor dat de studie al haar activiteiten kan doen, let erop dat er niet te veel gespendeerd wordt, dat de financiën kloppen, van zowel de verenging als dat van de commissies, en dat de verenging alles netjes en op tijd betaald. Openheid is belangrijk voor mij en wil het contact met de leden graag onderhouden. Naast de vereniging fiets ik graag grote stukken, ben ik zeker in voor een feest en zit ik natuurlijk hard aan me studie te werken. Ik heb maar een doel voor dit jaar en dat is om er een onwijs leuk, leerzaam en actief jaar te hebben en samen gaat dit ons zeker lukken!

 

 

Assessor Onderwijs

Anne Engelgeer

Mijn naam is Anne Engelgeer, ik ben 22 jaar en derdejaars student Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek op de Hogeschool Leiden.
In het studiejaar 2017-2018 was ik Assessor Onderwijs van SV Nucleus, wat betekent dat ik me bezig zal houden met alle studiegerelateerde aspecten van SV Nucleus. Dit zijn lezingen, symposia, bijlessen, het YouTube channel, excursies en nog een heleboel andere dingen!
In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, daarom zal ik ook een van onze nieuwe commissies dit jaar, de Media Commissie, gaan begeleiden.
Ik hoop er een mooi jaar van te kunnen maken en jullie allemaal te zien op onze activiteiten of bij onze bijlessen komend jaar!

 

 

Commissaris Interne Zaken

Joost Klaver

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Joost Klaver, commissaris interne zaken van de vereniging S.V. Nucleus van het studiejaar 2017-2018. Mijn taken bestaan uit het onderhouden van het contact met de leden, de activiteitencommissie begeleiden, de website onderhouden en samenwerkingsfeesten organiseren.
Als ik niet aan het studeren bent of bezig met bestuurstaken ben ik te vinden achter de computer, aan het gamen. Of aan de bar met vrienden.
Ik hoop jullie eens, of meer tegen te komen in grand café, op een van onze borrels of op andere Nucleus activiteiten!

 

 

 

Commissaris Externe Zaken, Vicevoorzitter

Kevin Droppert

Beste allemaal!
Om te beginnen zal ik even vertellen wie ik nou ben. Mijn naam is Kevin Droppert. Ik ben 23 jaar en ga beginnen aan mijn tweede jaar van B&M. Naast school rij ik graag motor en hoogstwaarschijnlijk gaan jullie dit nog wel zien, aangezien ik bijna nooit op de fiets zit. Zit ik niet op de motor dan komt ook nog regelmatig voor dat ik aan het sleutelen ben aan van alles en nog wat, alles is te maken!
Dit jaar mag ik tot mijn genoegen twee functies betrekken: Commissaris Extern en Vicevoorzitter.
Vorige jaar was ik voorzitter van de EC en dit was een mooie ervaring, maar dit jaar gaat er een tandje bij en doe ik samen met vijf andere een bestuursjaar.
Ik heb er zin in! Hopelijk zie ik je terug op de borrels, lezingen, bij de bijlessen of op ergens op HSL!

 

 

 

Bestuur 2016-2017

Nick Neuteboom

Voorzitter

Ik ben Nick Neuteboom, voorzitter van SV Nucleus voor het studiejaar 2016-2017. Als voorzitter ben ik verantwoordelijk voor het voortzetten en bewaren van het succes van SV Nucleus. Dit jaar zal ik me inzetten om een grotere actieve ledenbasis te krijgen zodat elk lid van Nucleus een leuke studententijd kan krijgen. Ik ben op dit moment derdejaars student Chemie en ik heb de specialisatie organische chemie gekozen. Verder woon ik in Leiden en geniet ik veel van mijn Leidse studententijd en met Nucleus daarbij zal dat zich ook gaan voortzetten. Ik kijk er naar uit om jullie dit jaar op de borrels en lezingen te zien!

 

 

 

 

Gertjan Souverijn

assessor onderwijs, Vicevoorzitter

Mijn naam is Gertjan Souverijn, ik ben 21 jaar oud en woon in Katwijk. Ik zit in mijn derde jaar van de studie Chemie, met als specialisatie organische chemie. Dit jaar zal ik de functie van vicevoorzitter & Assessor onderwijs op mij nemen. Ik heb onwijs veel zin in dit nieuwe SV Nucleus jaar en kan haast niet wachten om van start te gaan. Mocht je vragen hebben over de studie of andere dingen gerelateerd aan de studie, spreek mij gerust even aan! Wat ik aan het eind van het jaar hoop te bereiken is dat SV Nucleus nog bekender is geworden dan het al was, er veel leuke activiteiten zijn georganiseerd en er veel nieuwe contacten zijn opgedaan.

 

 

 

 

Anika van Schooten

Secretaris

Ik ben Anika van Schooten, secretaris van SV Nucleus. Ik zorg er dit jaar voor dat alle mailtjes beantwoord worden en dat het ledenbestand netjes bijgehouden wordt. Ondertussen ben ik ook bezig met mijn tweede jaar van de studie Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek. Naast mijn studie en het bestuursjaar ga ik roeien bij Asopos en ben ik verslaafd aan films, tv series, youtube en een lekkere kop thee. Ik super veel zin in dit jaar en hoop met jullie allemaal een praatje te maken op de borrels en tijdens de activiteiten!

 

 

 

 

 

Roy Maas

Penningmeester

Mijn naam is Roy Maas, ik ben penningmeester van SV Nucleus voor studiejaar 2016-2017. Ik ben een tweedejaars student chemie. Als penningmeester regel ik alle financiële zaken binnen onze vereniging. Ik houd de vereniging financieel gezond. Naast SV Nucleus en mijn studie sport ik bij atletiekvereniging Sparta. Samen met alle leden gaan wij als bestuur er een leuk en leerzaam jaar van maken.

 

 

 

 

 

 

Idysha Perez Sanchez

Interne zaken

Mijn naam is Idysha en ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding Biologisch en Medisch laboratorium onderzoek op de Hogeschool Leiden. Ik woon op dit moment in Leiden maar ik kom uit het gezellige dorpje Mijdrecht. Ik zal dit jaar de functie van Commissaris Intern vervullen. Het is mijn taak om dit jaar alle activiteiten en lezingen te promoten. Ook begeleid ik de commissies en zorg ik voor goed contact tussen de leden en het bestuur. Naast mijn studie en de studievereniging hou ik me veel bezig met special effect make-up. Ook een wijntje op zijn tijd sla ik zeker niet over. Dit jaar wil ik er voor zorgen dat de activiteiten extra goed gepromoot worden. Het is mijn doel om het aantal actieve leden te laten groeien.

 

 

 

 

Bestuur 2015-2016

 

Roos Kaandorp

Voorzitter

Mijn naam is Roos Kaandorp, in het S.V. Nucleus jaar 2015-2016 zal ik de functie van voorzitter op mij nemen. De studievereniging is vorig jaar met succes op de kaart gezet. Als voorzitter zal ik er voor waken dat dit succes zal voortduren en dat nieuwe doelen zullen worden verwezenlijkt. Daarnaast houd ik het overzicht over de studievereniging. Ik studeer chemie, heb de specialisatie organische synthese gekozen en ben woonachtig in Haarlem. Tijdens dit bestuursjaar hoop ik naast het hebben van gezellige borrels veel nieuwe contacten op te doen.

 

 

 

 

 

Frederique Verkerk

Vice-Voorzitter/ Assessor onderwijs

Ik ben Frederique Verkerk, vice voorzitter/ assessor onderwijs van S.V. Nucleus. Ik zal mij dit jaar voornamelijk bezig houden met het contact tussen de Hogeschool en Nucleus. Ook zal ik het aanspreekpunt zijn voor leden met studie gerelateerde vragen. Verder ben ik woonachtig in het prachtige Leiden en ben ik bezig met het derde jaar van de studie chemie, met als specialisatie organische synthese. Ik hoop dat we er een heel mooi jaar van gaan maken en dat we jullie veel gaan zien op de borrels en andere activiteiten!

 

 

 

 

 

Marlies Spaans

Secretaris

Ik ben Marlies Spaans, 20 jaar en woon momenteel in Leiden. Ik ben derdejaars Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek studente en heb gekozen voor de specialisatie microbiologie. Dit jaar ben secretaris van SV Nucleus! Dat houd in dat ik ervoor zorg dat alle mailtjes beantwoord, het ledenbestand bij hou en zorg voor alle administratie. Een onwijs leuke functie! Naast mijn studie en het bestuursjaar roei en coach ik bij Asopos, doe ik leuke dingen met mijn vriendinnen en huisgenootjes, hou ik wel van een drankje en een goede cappuccino in de morgen. Ik heb heel veel zin in dit jaar en hoop jullie te zien op de borrels!

 

 

 

 

Tim Chang

Penningmeester

Hoi ik ben Tim, penningmeester van SV Nucleus voor studiejaar 2015-2016. Ik ben een derdejaars student B&M en doe als specialisatie moleculair biologie. Ik regel alle financiële zaken binnen onze vereniging, zoals het afschrijven van het lidmaatschap, het betalen van rekeningen en de kosten van de activiteiten. Naast SV Nucleus en de studie ga ik vaak boogschieten waar ik ook in het bestuur zit en jeugdtraining geef.

 

 

 

 

 

 

Thomas Trouwen

Interne zaken

Ik ben Thomas tweede jaar chemie student op hogeschool Leiden. Ik woon op dit moment helaas nog niet in Leiden maar daar gaat komend jaar verandering in komen. Nu woon ik in het altijd mooie en zonnige Heemstede. Naast mijn studie waar veel tijd en energie aan op gaat ben ik bestuur van de studie vereniging samen met geweldige andere mensen. Mijn taak als intern in het bestuur is het contact tussen het bestuur en de leden. Hiernaast ga ik ook de commissies leiden en ben het contact tussen de commissies en het bestuur.

 

 

 

 

 

Amina Ali

Externe zaken

Mijn naam is Amina. Binnen Nucleus bekleed ik dit jaar de functie Extern. Dit houdt in dat ik mij ga bezighouden met sponsorwerving en ben ik het aanspreekpunt voor externe partijen. Ik ben vierdejaars student B&M en ben naast mijn eerste specialisatie Microbiologie bezig met Moleculaire Biologie als tweede specialisatie. Mensen zien mij als een spontaan en nieuwsgierig persoon. Ik hoop deze eigenschappen in te kunnen zetten om het netwerk van Nucleus verder uit te breiden. Verder ben ik verslaafd aan tv series en help ik graag bij organiseren van diverse activiteiten. Schroom dus niet om mij aan te spreken!

 

Bestuur 2014-2015

Merel van Dijke

Voorzitter

Ik ben Merel, derdejaars B&M en momenteel bezig met mijn specialisatie Microbiologie. Als voorzitter van SV Nucleus zorg ik ervoor dat de vereniging op rolletjes blijft lopen en stuur ik de rest van het bestuur aan. Daarnaast ben ik contactpersoon en onderhoud ik contacten met de opleiding, de hogeschool en met externe bedrijven. Ik ben, samen met twee anderen, oprichter van SV Nucleus. Buiten school sport ik graag, maar ik lig ook regelmatig op de bank met Netflix aan.

Anouk Spruit

Vice-Voorzitter

Hi, mijn naam is Anouk en ben woonachtig in het mooie Leiden. Dit jaar is het allereerste jaar voor S.V. Nucleus waarin alles nog van de grond moet komen. Als Vice-voorzitter zal ik er dan ook alles aan doen om dit binnen goede banen te leiden. Samen met mijn andere bestuursleden hoop ik een mooi jaar neer te zetten, waar met trots op terug gekeken kan worden. Naast het bestuursjaar zit ik in het 3de jaar met de specialisatie moleculaire biologie. Ik ben altijd in voor gezelligheid, nieuwe ideeën, maar vooral enthousiasme!

 

Thomas Morsch

Secretaris

Hoi ik ben Thomas Morsch, Ik ben de secretaris van S.V. Nucleus, ik hou mij bezig met de verslagleging van het reilen en zijlen van de vereniging. Daarnaast onderhoudt ik contacten binnen de vereniging. Helaas niet woonachtig in Leiden maar in het verre Alkmaar. Op het moment ben ik bezig met de specialisatie organische synthese van het HLO. Ik hoop jullie te zien op de activiteiten!

 

Sander Keizer

Penningmeester

Hoi, ik ben Sander, de penningmeester voor jaar 2014-2015. Ik ben een derdejaars student Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek, met de specialisatie Microbiologie. Mijn taak binnen het bestuur is het verzorgen van de financiën binnen de vereniging, zoals het afschrijven van het lidmaatschap, het betalen van rekeningen en de kosten van de activiteiten. Mijn persoonlijke doel voor dit bestuursjaar is het mogelijk maken van zo veel mogelijk leuke activiteiten en het opbouwen van een gezellige vereniging waar mensen nog jaren plezier van kunnen hebben.

 

Wouter Noest

Interne zaken

Hallo, ik ben Wouter. Ik ben 20 lentes jong en woon in Boskoop. In het dagelijks leven studeer ik Organische synthese. Naast mijn studie houd ik me bezig met de studie vereniging. Hier vervul ik de taak “Intern”. Ik hou me dus bezig met de communicatie tussen het bestuur en de leden. Daarnaast geef ik leiding bij de scouting, waar ik ook graag een biertje drink. Tussen dit drukke schema door ben ik ook nog een actief sportman. Ik doe al ruim tien jaar aan Jiu Jitsu. Ook naast Jiu Jitsu ben ik altijd wel te porren voor een leuke sport activiteit of borrel.

 

Arjaan Kooijman

Externe zaken

Mijn naam is Arjaan Kooijman. Vorig jaar heb ik bijgedragen aan het oprichten van de studievereniging en dit jaar ben ik bestuurslid. Ik ben belast met de sponsorwerving en ben het aanspreekpunt voor externe partijen. Ik loop al 7518 dagen op deze aarde rond. Delft is mijn geboortestad maar ben sinds anderhalf jaar woonachtig in de mooie Leidse binnenstad. Hier woon ik met mijn 4 huisgenoten en mijn slonzige kat. Ik studeer al 2 jaar chemie aan de hogeschool Leiden en organische synthese is mijn specialisatie. Ik hoop dit jaar een studievereniging op te bouwen waar de Hogeschool nog jaren plezier van heeft. Uiteraard hoop ik ook een hoop contact op te doen waar ik later, als ik groot ben nog veel aan zal hebben.