Menu Sluiten

Commissies

Nucleus heeft momenteel 13 commissies. Als je meer wil weten over de commissies, stuur dan een email naar info@svnucleus.nl en wij zorgen ervoor dat je iemand van de commissie te spreken krijgt! verder kan je het team bekijken door op “team” te klikken. Een summiere uitleg per commissie is hieronder opgenomen.

De activiteitencommissie (AC) organiseert het merendeel van de recreatieve activiteiten binnen de vereniging, dat is elke maand een activiteit en daarnaast meestal ook de maandelijkse borrel. Hierbij kan je onder andere denken aan filmavonden, bierproeverijen, borrelboten. Ook zorgt de commissie voor de thema’s bij de maandelijkse borrel. Kortom, de AC zorgt ervoor dat je naast het studeren een beetje kunt ontspannen met je studiegenoten en elkaar beter leert kennen. Kortom, alles wat recreatief is zonder sportief tintje dan ben je bij de AC aan het goede adres. Wil je liever iets als paintballen, poolen of bowlen lees dan snel verder bij de SportCommissie!

De acquisitiecommissie (AcqCie) houdt zich voornamelijk bezig met het werven van sponsoring. Waar de kans zich voordoet biedt de commissie ruimte voor de professionele ontwikkeling van de commissieleden in de vorm van zakelijk contact vormen en onderhouden met bedrijven en andere relevante partijen als verenigingen en stichtingen in de (bio)chemische sector.

De commissie heeft een tweeledig doel. Enerzijds periodiek activiteiten organiseren voor de Nucleus alumni, zodat zij betrokken kunnen blijven bij de vereniging. Anderzijds het faciliteren van contact met de alumni voor de overige leden en commissies. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan netwerkborrels of bedrijfslunches maar ook speeddates voor eerstejaars studenten met een alumnus om zo een (duidelijker) beeld te schetsen van het werkveld.

De barcommissie (BaCo) is wellicht wel de meest diverse commissie. Haar leden worden ingezet bij de maandelijkse borrel en zijn vaak de ruggengraat bij de overige activiteiten in Breehuys 16. Dankzij de barcommissie kunnen wij zorgeloos genieten van de borrels. 

De educatiecommissie (EC) houdt zich bezig met het organiseren en begeleiden van het educatieve aspect van de vereniging. Hieronder vallen bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en excursies, lezingen, symposia en diverse vormen van studieondersteuning. Loop je binnen de studie ergens tegen aan? Klop dan vooral aan bij de EC!

De FiasCo is de meest laagdrempelige commissie die Nucleus momenteel heeft te bieden. Het doel van de commissie is simpel: leden van de vereniging die geen tijd hebben zich een vol jaar in te zetten voor een commissie maar wel goede ideeën hebben een platform bieden om deze ideeën uit te laten voeren. Tijdens de activiteiten en borrels wordt op een informele manier geïnventariseerd waar de leden behoefte aan hebben, waarna dit wordt doorgespeeld naar het bestuur of de juiste commissie die dit kan oppakken.

De kampcommissie (KC) organiseert op vraag van het bestuur de diverse kampen voor de vereniging. Zo is er aan het begin van het studiejaar meestal een introkamp voor de nieuwe eerstejaars om een vliegende start te krijgen met een jaarband te kweken. Naast het introkamp wordt door de KC ook een ledenkamp verzorgd, het ledenkamp is open voor alle leden en dient zich vooral voor het onderhoud en de continuïteit van de band die de vereniging haar leden biedt.

De kascommissie (KasCo) dient ter ondersteuning van de penningmeester en controleert diens balans. De KasCo kan gevraagd en ongevraagd advies geven over alles wat geld te maken heeft, mag verantwoording vragen voor (financiële) keuzes gemaakt door het bestuur en is natuurlijk het eerste aanspreekpunt voor de penningmeester wanneer die vragen heeft.

De lustrumcommissie (LusCo) faciliteert de festiviteiten rond de lustra. De commissie wordt niet jaarlijks gevuld, want het is tenslotte maar eens per 5 jaar lustrum. Het volgende lustrum is in juni 2024.

De mediacommissie (MeCo) produceert en onderhoudt (vrijwel) alle media die gebruikt wordt voor de vereniging. Denk hier aan de algemene promotie, de banners maar ook aftermovies en ’t Kerndeeltje.  Tevens speelt de MeCo een prominente rol in het promoten en adverteren van de vereniging op social media. Zij leggen alle mooie herinneringen voor jou vast zodat jij gewoon kan genieten van de activiteiten zonder steeds een selfie te hoeven maken.  Verder onderhoud de MeCo ook de website.

De reiscommissie (ReisCo) is verantwoordelijk voor de buitenlandreis. Momenteel staat er jaarlijks een studiereis voor de leden, tijdens de studiereis gaan de leden met de vereniging naar verschillende educatieve en/of culturele bezienswaardigheden in de desbetreffende stad, zo leren ze over de wetenschap en cultuur buiten Nederland. Ook kan dit stimulerend zijn voor de toekomstige internationalisering van de leden of een leuke stage in het buitenland. Naast deze culturele en educatieve elementen wordt er natuurlijk ook volop recreatief genoten van de bestemming. Er is natuurlijk altijd ruimte voor meer reisjes als daar animo voor is, dus heb jij een goed idee voor een reisje? Geef het dan vooral aan bij de ReisCo en wie weet zie je voor je het weet een inschrijfformulier langskomen.

De Sportcommissie (SpoCo) is een commissie voor onze iets wat sportievere leden. Waar de commissie zich op focust is recreatieve activiteiten organiseren met een sportief karakter. Dit kan van poolen tot paintball, of van een workout-uurtje tot een bierestafette zijn. Hiernaast neemt de commissie een beetje de taak van personal trainer op zich en proberen ze mensen te werven voor grotere activiteiten om bijvoorbeeld met een groepje mee te kunnen doen aan de singelloop van Leiden of de Batavierenrace in Nijmegen.

De TꜵCo is de nieuwste commissie van Nucleus en ook de lekkerste. De TꜵCo staat voor de taart, taco en tosti commissie. De commissie verzorgt de heerlijke voedzame versnaperingen tijdens de activiteiten van Nucleus, wat niet per se taart taco’s of tosti’s hoeven te zijn. Als je een bepaalde snack wil zien op de volgende borrel, pitch het bij de TꜵCo zodat zij jouw culinaire droom waar kunnen maken.